Kaip neutralizuoti konservantą “E”?

Viešai prabilus apie neigiamą konservantų įtaką žmogaus organizmui, maisto ir veterinarijos tarnybos pranešimus apie gamintojų piktnaudžiavimą, žmonės daug atidžiau pradėjo rinktis maisto produktus, ypač galvodami apie savo vaikus. Kuo didesnis kiekis konservantų maisto produktuose, tuo jie nuodingesni. Didžiausia problema ta, jog tikslų konservantų kiekį sužinoti sunku. Deja, “E” neišvengiamas, tačiau žalą sumažinti galima.

Didžiausia žala – pažeista imuninė sistema

Ilgalaikis konservantų poveikis kol kas dar nėra galutinai ištirtas, tačiau, pasak mokslininkų, jau dabar nustatyta, kad konservantai itin kenkia imuninei sistemai. Sutrikus imuninei sistemai, padažnėja lėtinės ir peršalimo ligos, kurios sunkiai gydomos. Kyla grėsmė susirgti plaučių uždegimu, lėtinėmis plaučių ligomis, astma ir kt. Tad didelis dėmesys turi būti skiriamas priemonėms, užkertančioms kelią imunitetui silpti.

Konservantų randama net kūdikių mišiniuose

Konservantai iškreipia skonio pojūčius, todėl gamintojams daugelį medžiagų, žymimų raide “E”, yra uždrausta dėti į kūdikiams skirtus produktus. Tačiau vis tik jų neišvengiama gaminant kūdikių mišinius. Be to, medicinos specialistai 2 metų vaikui leidžia valgyti visus maisto produktus.

“Naujagimių ir kūdikių imunitetas labai silpnas. Vaiko organizmo apsaugai didžiulę reikšmę turi maitinimas krūtimi, tačiau dėl tam tikrų priežasčių kai kurios moterys kūdikių savo pienu nemaitina. Tuomet tenka rinktis  alternatyvų maistą, kurio didžioji dalis gaminama, naudojant “E”. Taigi ir taip silpnas kūdikio imunitetas yra dar labiau silpninamas. Tai didelė problema, su kuria susiduria vis daugiau tėvų”, – tikina farmacijos specialistas Mantas Jakimavičius ir akcentuoja, kad silpną imunitetą turintis kūdikis bei vaikas ima sirgti įvairiomis mikrobų, virusų, parazitų sukeltomis ligomis.

Kaip sumažinti “E” žalą žmogaus organizmui?

Medicinos specialistai pataria  rinktis sveiką maistą, kuriame būtų kuo mažiau sintetinių konservantų. Taip pat vienas iš būdų stiprinti imunitetą – kasdien vartoti natūralų skysto pavidalo greipfrutų sėklų ekstraktą, kuris yra laikomas natūraliu bioflavonoidų šaltiniu. Jis tarsi natūralus organizmo pagalbininkas, ypač reikalingas esant nepalankiems orams, nepakankamai mitybai, nusilpus organizmui, siaučiant virusams, esant peršalimui ar sergant aplinkiniams. Greipfrutų sėklų ekstraktas stiprina imuninę sistemą, kuri padeda apsisaugoti nuo mikrobų, virusų, parazitų, svetimų baltymų ir kitų, genetiškai nepriimtinų medžiagų.

Medicinos specialistai įspėja, kad savimi būtina rūpintis: sveikai maitintis, ilsėtis, mankštintis, jei šio režimo laikytis sunku, nepamiršti natūralių imunitetą stiprinančių priemonių.

Apie natūralų greipfrutų sėklų ekstraktą

Greipfrutų sėklų ekstraktas yra natūralus bioflavonoidų šaltinis. Jo sudėtyje esantys flavonoidai (naringinas bei izonaringinas) padeda apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų, palaikyti stiprią imuninę sistemą. Ekstraktas taip pat tinkamas virusų, grybelių profilaktikai, vartojant ir išoriškai, ir į vidų.

Medikai perspėja, kad renkantis greipfrutų sėklų ekstraktą būtina dėmesį atkreipti į bioflavonoidų koncentraciją. Ji turi būti ne mažesnė nei 600 mg / 100 ml. Be to, preparatas, jei jame nėra sintetinių konservantų, dažų bei kvapiųjų medžiagų ar kitų priedų, gali būti tinkamas kūdikiams, nėščiosioms ir žindančioms mamoms.

Vaistininkas Mantas Jakimavičius

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook