Kūną vasarai ruošiame žiemą

Mityba figūraiKai atšilusios pavasario ar vasaros dienos privers nusimesti kelis drabužių sluoksnius, ne viena sunerimsime dėl žiemą prisiaugintų lašinukų. Tik greitai jų atsikratyti nepavyks. Deja, svorio priaugame lyg ir nepastebimai ir toli gražu ne per vieną dieną, o numesti jį sunku, juo labiau kad tam taip pat reikia nemažai laiko. Tuomet didžiausiu nuotaikos priešu tampa svarstyklės, kurių rodyklė vis nekrypsta į reikiamą pusę…

Asmeninė trenerė kultūrizmo sportininkė Neringa Gorelė pataria figūra rūpintis nuolat, o jeigu esate ja nepatenkintos, geriausia jau dabar pradėti ruoštis vasarai. Padės šios Neringos parengtos mitybos taisyklės ir pratimai. Šiek tiek valios ir – sėkmės!

Mitybos taisyklės, kurių būtina laikytis                     

  • Dienos meniu turi sudaryti 3 pagrindiniai valgymai ir 2 užkandžiai. Valgome kas 3 val.
  • Kiekvienas rytas visada prasideda nuo stiklinės vandens ir, be abejonės, pusryčių, juos būtina pavalgyti per valandą, kai nubundate. Kavą ryte gerkite jau pavalgiusi. Geriausias pusryčių patiekalas – košė, jei jos nemėgstate, tinka ir, pavyzdžiui, omletas.
  • Paskutinį kartą pavalgykite  2-3 val. iki miego, tad nevalgyti po 18 val. reikėtų tik tada, kai miegoti einate 21 val.
  • Per dieną reikia išgerti 2 litrus vandens. Arbatą taip pat įskaičiuojame. Kavos derėtų gerti ne daugiau kaip 2 puodelius per dieną, o išgėrus puodelį kavos, reikia vienos papildomos stiklinės vandens.
  • Cukraus venkite. Jei negalite be cukraus, keiskite jį saldikliu arba stevija, jei neįmanoma atsisakyti cukraus, vartokite rudąjį.
  • Druskos visiškai atsisakyti nereikėtų, bet jos nedera suvartoti daug. Prieskonius drąsiai rinkitės kuo įvairesnius.
  • Mėsą ir žuvį geriausia valgyti virtą arba troškintą garuose, galima kepti ir orkaitėje polietileno rankovėje. Iš mėsos nerekomenduoju valgyti tik kiaulienos, žuvį rinkitės neriebią.
  • Košes, jogurtus, kitą maistą galima paskaninti kokoso drožlėmis, uogomis (tinka ir šaldytos, tik svarbu, jog būtų be cukraus), cinamonu, chia sėklomis, linų sėmenimis, sėlenomis.
  • Daržovių valgykite tiek, kiek telpa, kokias mėgstate, o pačios vertingiausios yra žalios spalvos daržovės. Troškiniams galima naudoti ir šaldytas daržoves.
  • Jei patinka aštrus maistas, šaunu – jis skatina medžiagų apykaitą, tik nereikėtų tokių patiekalų rinktis vakarienei.
  • Vaisiai: mesdamos svorį venkite bananų ir vynuogių.
  • Pieno produktus rinkitės ne riebesnius kaip 2,5 proc.
  • Riešutus rinkitės nesūdytus ir nekepintus. Vertingiausi yra migdolai, graikiniai, bertoletijų, anakardžių ir lazdynų. Kasdien valgykite skirtingus riešutus. Vartokite saikingai – tai maistingas, bet kaloringas užkandis.
  • Vaisius, daržoves ir visus kitus produktus rinkitės kuo natūralesnius, mažiau apdorotus, nekonservuotus (nebent kartais galite paįvairinti salotų skonį kukurūzais ar, pavyzdžiui, alyvuogėmis).
  • Angliavandenius valgykite iki 15 val. – ši taisyklė negalioja tik daržovėms.  Vėliau rinkitės baltyminį maistą.
  • Nepraleidinėkite valgymų. Stenkitės valgyti tuo pačiu metu ir nepersivalgykite.
  • Produktus rinkitės sąmoningai ir visada pagalvokite, kokios naudos suteiks tam tikras maistas.

Asmeninė trenerė Neringa Gorelė, tel. 864 728977

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook