Maisto produktai, turintys daug magnio

Maisto produktai, turintys daug magnio (nurodoma mg/100 g)

Grūdinių kultūrų produktai ir riešutai:

Kviečių grūdų gemalai 250
Lukštentos soros 170
Nelukštenti ryžiai 157
Avižiniai dribsniai 139
Kviečiai 130
Rugiai, rupių rugių miltai 120
Rupių rugių makaronai 130
Sausi pusryčiai (su riešutais) 110
Saulėgrąžos 420
Sėmenys 350
Pušų riešutai 270
Migdolai  170
Žemės, lazdyno, braziliniai riešutai 160

Vaisiai ir daržovės:

Špinatai 58
Kaliaropė 43
Žirniai 33
Bananai 36
Avietės 30

Mėsa ir žuvis:

Jūrų lašiša 57
Sterkas 50
Austrės, langustai 40
Vištiena 37
Stirniena 30

Dešra ir sūris:

Saliamis 45
Tilžės dešra 40
Žementalio sūris 35

Saldumynai:

Tamsusis šokoladas 133
Marcipanai 120
Pieniškas šokoladas 86

 

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

*

Facebook