Sveiki vištienos patiekalai vaikams

Azijietiški salotų suktinukai

Sveikos mitybos specialistai sako, kad reikia „suvalgyti vaivorykštę“,  t.y. valgyti kuo daugiau įvairiaspalvių vaisių ir daržovių. Bet vaikai sako – ne! Iš tiesų, nei vaikas, nei suaugęs nenori valgyti beskonių, juo labiau – garintų daržovių. Daržoves reikia patiekti skaniai ir žaismingai, o tada jau ir vaivorykštė bus suvalgyta be jokių bėdų. Šie suktinukai – salotos lape patiekta skani, Azijos aromatais kvepianti be antibiotikų užauginta „Kekavos“ vištiena su morkomis ir raudonuoju kopūstu. Tai labai greitas, sveikas ir skanus patiekalas, kuris tikrai patiks vaikams, taigi drąsiai gaminkite daugiau ir dar į pietų dėžutę įdėkite.

Reikės:

  • 2 vištienos filė „Kekava“
  • 3 valg. šaukštų sojos padažo
  • 1 v. š. Sweet Chilli padažo
  • ½ laimo sulčių
  • 1 v. š. skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 česnako skiltelės
  • aliejaus kepimui
  • Iceberg salotų
  • 1 morkos
  • 2 raudonojo kopūsto lapų
  • sezamo (patiekimui)
  • česnako laiškų (patiekimui)

Gaminame

Sumaišome marinato ingredientus: soją, padažą Sweet Chilli, laimo sultis, skrudintų sezamų aliejų, trintą česnaką. Vištieną supjaustome juostelėmis, apipilame paruoštu marinatu ir laikome bent valandą. Po to keptuvėje įkaitiname aliejų ir iškepame vištieną.

Iceberg salotų lapus atsargiai atskiriame vieną nuo kito, nuplauname ir nusausiname. Morką ir kopūstą supjaustome juostelėmis.

Į salotos lapą dedame kopūsto, morkos, vištienos juostelių. Pabarstome sezamu ir česnako laiškais.

Vištienos ir batatų kepsneliai

„Kitokie, skanesni kotletukai“, – taip šiuos kepsnelius apibūdina vaikai. Ir iš tiesų – šie kepsneliai tik iš sveikų ingredientų, be nereikalingų priedų. Pagrindą sudaro saldžiosios bulvės, kurios daug maistingesnės ir lengviau virškinamos nei paprastos, ir kokybiška, be antibiotikų užauginta „Kekavos“ vištiena. Beje, galima nusipirkti vištienos filė ir ją sumalti. Kepsneliai skanūs ir šilti, ir šalti, taigi labai patogu dėti į pietų dėžutę!

15-ai kepsnelių reikės:

  • 400 g. vištienos „Kekava“
  • 1 vidutinio dydžio saldžios bulvės
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 v. š. miltų (pavyzdžiui,  kukurūzų miltų)
  • 1 a. š. česnako miltelių
  • 1 a. š. paprikos miltelių
  • druskos, pipirų

Avokado padažui reikės:

  • 1 prinokusio avokado
  • 1 pomidoro
  • ½ citrinos sulčių
  • druskos, pipirų, česnako miltelių

Gaminame

Saldžiąją bulvę sutarkuojame burokine tarka ir nuspaudžiame skystį per marlę. Dubenyje sumaišome visus ingredientus.

Rankomis formuojame norimo dydžio kepsnelius ir dedame ant kepimo popieriaus. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių, kepimo viduryje apverčiame.

Gaminame padažą: avokadą sutriname šakute ir sumaišome su kubeliais pjaustytu pomidoru, citrinos sultimis ir prieskoniais.

 

 

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook