Kokią duoną sveikiausia valgyti? Ruginę, bemielę, tamsią, geriausia – visagrūdę, be cukraus, be glitimo? Kurie kriterijai pagrindiniai? Iš ko gaminama įvairių rūšių duona ir batonas? Duona yra kepinys iš ruginių, kvietinių…
Skaityti visąŽyma: cukrus
Ar sveika valgyti glaistytus varškės sūrelius?
Parduotuvių lentynos lūžta nuo varškės sūrelių, kurie dažnuose namuose yra kasdienis desertas. Ar varškės sūrelius verta pirkti vaikams? Ar jų gamintojai atsižvelgia į sveikatos specialistų rekomendacijas? Maisto technologė Raminta Bogušienė…
Skaityti visąSveika mityba – pagal individualius poreikius
Posakis „kas tinka kiekvienam – netinka niekam“ taikytinas ir mitybai. Kiekvienas žmogus individualus. Jei nuslopinsime įgimtą vaiko alkio ir saiko jausmą, versdami suvalgyti viską, kas lėkštėje, valgyti net tada, kai…
Skaityti visąKą daryti, kad vaikas pamėgtų sveiką maistą?
Įprastiniai mamų skundai: „Mano vaikas nieko nevalgo, mano vaikas valgo tik nesveiką maistą.“ Kaip įpratinti mažametį pamėgti naudingus maisto produktus? Mano dukrytė mažai ką mėgsta: visiškai atsisako vaisių, uogų, daržovių,…
Skaityti visą