Dvynukų žindymas

Dvynukų žindymas
Žindymas yra geras dalykas – ir kiekvienam kūdikiui, ir jo mamai. Tačiau ar įmanoma vienos mamos pienu išmaitinti dvynukus? O gal net ir trynukus. Daugelis patyrusių mamų sako, jog žindyti dvynukus nėra sunkiau negu juos išnešioti ir pagimdyti.  Ruoškitės iš anksto Pagal gamtiškąją programą normalus moters nėštumas tęsiasi maždaug 40 savaičių. Tiek laiko reikia ne tik kūdikiui mamos įsčiose užaugti,... Skaityti visą

Kaip sustiprinti imunitetą

Kaip sustiprinti imunitetą
Imunitetas – svarbus organizmo ginklas prieš įvairiausias ligas, saugantis nuo galinčių susargdinti tūkstančių mikrobų ir virusų. Tai visuma sistemų ir mechanizmų, padedančių organizmui išsaugoti savo genetinį vientisumą, o tuo pačiu ir unikalumą. Imunitetas gali būti įgimtas (genetinis), arba rūšinis bei įgytas. Imunitetas įgyjamas dviem būdais, t. y. persirgus tam tikra infekcine liga arba pasiskiepijus. Toks imunitetas yra aktyvus, nes organizme... Skaityti visą

Kodėl serga vaiko ausytės

Kodėl serga vaiko ausytės
Vidurinės ausies uždegimą gali sukelti paprasčiausias persišaldymas. Pagrindinė otito priežastis – ūmūs virusiniai kvėpavimo takų uždegimai. Dažna otito priežastimi tampa  prie virusinės prisidėjusi bakterinė infekcija. Dar viena paplitusi otito priežastis – padidėję adenoidai ir lėtinis jų uždegimas. Alergiški vaikai gali susirgti alerginiu otitu. Netinkamai maitinamam  tokiam vaikui išberia odelę, atsiveria ausies membranos ertmė ir iš ausytės išteka skysčio. Sergantis  alerginiu... Skaityti visą

Omega rūgštys būtinos ir mamos, ir vaiko sveikatai

Omega rūgštys būtinos ir  mamos, ir vaiko sveikatai
Maistas, kuriame yra visų organizmui reikalingų medžiagų, svarbus sveikatai įvairiais gyvenimo laikotarpiais. Ketinančiai pastoti  ir besilaukiančiai moteriai, atsakingai dar ir už būsimo kūdikio vystymąsi, kai kurių maistinių medžiagų reikia daugiau nei įprasta. Kodėl vaikui svarbios omega-3 ir omega-6 rūgštys? Planuojant pastoti, nėštumo ir kūdikio žindymo laikotarpiais ypač svarbios yra ilgos grandinės omega riebalų rūgštys: dokosaheksaenoinės rūgštis (DHR) iš Omega-3 riebalų... Skaityti visą
Facebook