Ką mama žino apie kiaušinius?

Ką mama žino apie kiaušinius?
Tradiciškai per Velykas marginame vištų kiaušinius, tačiau šventinį stalą galime papuošti ir stručių, ančių ar putpelių kiaušiniais. Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto (NMVRVI)  skyriaus vedėja Indrė Stoškuvienė pastebi, kad kiaušiniai yra vienas iš vertingiausių maisto produktų, kuriame yra visų organizmui būtinų maisto medžiagų. Kiaušinyje gausu lengvai virškinamų pilnaverčių baltymų, kuriuose yra visos nepakeičiamosios aminorūgštys. Minkštai virtus kiaušinius organizmas... Skaityti visą

Kaip išvengti salmoneliozės

Kaip išvengti salmoneliozės
Kauno visuomenės sveikatos centras informuoja, kad per penkis š. m. mėnesius 47 Kauno apskrities gyventojai užsikrėtė salmonelioze. Salmoneliozė – tai bakterinė žarnyno uždegiminė liga. Žmogus suserga, kai jos pakliūva į burnos ertmę ir per virškinamąjį traktą pasiekia žarnyną. Pagrindiniai ligos simptomai yra aukšta kūno temperatūra, vėmimas, viduriavimas, stiprūs kaulų, raumenų, pilvo ir galvos skausmas, šąlančios galūnės. Žmonės užsikrečia salmonelioze, kai... Skaityti visą

Ant Šv. Velykų stalo – galimi salmoneliozės pavojai

Ant Šv. Velykų stalo – galimi salmoneliozės pavojai
Artėjant Šv. Velykoms visos šeimininkės nukraus šventinius stalus kiaušiniais ir, greičiausiai, vištienos patiekalais. Visgi Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro specialistė A. Preidytė primena, jog viena dažniausių maistu plintančių infekcijų mūsų šalyje yra salmoneliozė, kuria dažniausiai užsikrečiama nuo vištų kiaušinių, vištienos ir jos produktų. Salmoneliozė – tai infekcinė liga, kurią sukelia salmonelėmis vadinamos bakterijos. Šios bakterijos sukelia plonosios žarnos uždegimą,... Skaityti visą
Facebook